Grillowany
łosoś
podany
ze szparagami

Coś dla miłośników ryb,
którzy lubią zaoszczędzić
trochę czasu!

składniki

  • losoś
  • zielone szparagi
  • przyprawy
  • cukier
  • cytryna

ciekawostki

Szparagi występują w trzech kolorach. Szparagi zielone swój kolor zawdzięczają dużemu nasłonecznieniu.

Przygotowanie

  • Łososia podziel na 4 kawałki, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i oliwą.
  • Odłam zdrewniałe części szparagów i obierz obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości warzyw. Skrop oliwą.
  • Zgrilluj łososia z obu stron.
  • Szparagi włóż do garnka z wodą tak, by główki wystawały ponad powierzchnię. Dodaj 1 łyżkę cukru i gotuj od zagotowania przez 8 minut.
  • Łososia połóż na szparagach, podawaj ze zdrową sałatką.

ciekawostki

Szparagi występują w trzech kolorach. Szparagi zielone swój kolor zawdzięczają dużemu nasłonecznieniu.