Naleśniki
z mąki ryżowej

Poznaj nowy sposób
na przygotowanie
pysznych naleśników!

składniki

  • 100 gramów maki ryżowej
  • 250 ml mleka ryżowego lub mleka migdałowego
  • 2 całe jajka
  • szczypta soli
  • Piwniczanka
  • olej kokosowy
  • truskawki
  • brzoskwinie
  • kiwi

ciekawostki

Jeśli chcesz, by naleśniki były bardziej puszyste, do ciasta dodaj niebieską Piwniczankę.

Przygotowanie

  • Przesiej mąkę, a następnie dodaj sól i całość dobrze wymieszaj.
  • Dodaj mleko, jajka i Piwniczankę i wymieszaj ze sobą aż do uzyskania jednolitej masy.
  • Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni. Do smażenia użyj oleju kokosowego.
  • Naleśniki połóż na talerzu w otoczeniu świeżych owoców.

ciekawostki

Jeśli chcesz, by naleśniki były bardziej puszyste, do ciasta dodaj niebieską Piwniczankę.