NIEUSTANNIE
NAGRADZANA
ZA UNIKALNE WALORY SMAKOWE
Tym, co wyróżnia Piwniczankę wśród innych wód mineralnych jest jej unikalny smak, doceniany zarówno przez konsumentów, jak i ekspertów. Szczególnie przekonujące są wyróżnienia Międzynarodowego Instytutu Smaku i Jakości (iTQUi), które otrzymaliśmy aż 14 razy z rzędu. Inne prestiżowe nagrody to Crystal Taste Award i Superior Taste Award.
Krystaliczny smak Piwniczanki z lekką nutką kwasowości daje natychmiastowe uczucie pełnego orzeźwienia i świetnie zaspokaja nawet największe pragnienie. Nasza woda doskonale sprawdza się także serwowana do różnego rodzaju posiłków. Każdy z trzech oferowanych wariantów został szczegółowo oceniony przez hydrosommelierów.
A OTO ICH ORYGINALNE OPINIE I PROPOZYCJĘ ŁĄCZENIA Z POTRAWAMI
Piwniczanka
Wysokonasycona CO2
Gazowana
Naturalny aromat. Usta z wybijającą się słodyczą i kwasowością. Dobrze zintegrowane, średniej wielkości bąbelki.
Proponowanym kierunkiem połączeń są nie tylko treściwe ciasta i kandyzowane owoce, ale również tłuste i dobrze zbudowane ryby. Sprawdzi się jako para do fermentowanych w dębinie win białych, bogatych win czerwonych, a nawet musujących, robionych metodą klasyczną.
Piwniczanka
Średnionasycona CO2
Lekko gazowana
Aromat szorstki, intensywny, ozonowy, kamienisty. Usta delikatnie kwasowe, o strukturze przywodzącej na myśl sprężyste ciasto, mniej krągłe niż w Niskonasyconej, lekko mineralne i owocowe.
Świetna do deserów mlecznych, pizzy, dojrzewających serów białych, win różowych, lekkich musujących oraz czerwonych, białych niefiltrowanych i wzmacnianych.
Piwniczanka
Niskonasycona CO2
Delikatnie gazowana
Aromat intensywny i szorstki, ozonowy. Usta lekko kwasowe o grubej,
kremowej, oleistej, puchatej teksturze.
Wybornie podkreśli smak dojrzewających serów, tłustych ryb i sezonowanej wołowiny, jak również win czerwonych i białych o świeżej owocowości i lekkiej strukturze.
Za wyjątkowym smakiem Piwniczanki stoi jej pochodzenie z ekologicznie czystych terenów Popradzkiego
Parku Krajobrazowego oraz bezkompromisowe podejście do jakości w całym procesie produkcji.
Dlatego nasza woda od lat znajduje się w pierwszej dziesiątce najbardziej lubianych przez Polaków.
Nieustannie przekonuje również niezależnych ekspertów.
Międzynarodowy Instytut Smaku i Jakości (iTQUi) z siedzibą w Brukseli jest niezależną organizacją
zajmującą się testowaniem i promowaniem napojów o wyśmienitym smaku.
NIEPRZERWANIE OD 2010 ROKU PRZYZNAJE ON WODZIE PIWNICZANKA
NAJBARDZIEJ PRESTIŻOWE WYRÓŻNIENIA.
iTQi Diamond Award
Smak i jakość Piwniczanki
zostały uznane za „znakomite”.
Crystal Taste Award
Nagroda przyznawana
produktom o wyjątkowym smaku, świadcząca o ich doskonałości. Tylko nieliczne światowe marki wód mogą poszczycić się tym wyróżnieniem. Piwniczanka to jedyna woda w Polsce, która otrzymała je dwukrotnie.
Superior Taste Award
Nagroda Najlepszego Smaku to najwyższe wyróżnienie od Jury. Piwniczanka została uznana za „Produkt niezwykły”
i „Produkt wyjątkowy”.